19 Haziran 2012 Salı

DÜĞÜN DEYİP GEÇMEYELİM, NE SİMALAR BULUYOR İNSAN ORADA.




Geçtiğimiz Pazar günü Kayserili Mavi Marmara gazisi Ahmet Aydan Bekar kardeşimizin düğün merasimi vardı. Düğün vesilesiyle çok güzel simalarla birlikte olduk ve aynı sofrada buluştuk.

Kimler yoktu ki o sofrada?

Kayserinin kıymetli Hocası Mehmed Göktaş, yine Kayserinin güzel şehidi Furkan Doğan’ın babası Ahmed Hoca, hem delikanlı bir Müslüman ve hem de henüz Baas rejiminin zulmünden kurtulan yiğit gazeteci Adem Özköse kardeşimiz, Kayserideki IHH’nın aktif gayretlisi Ali Tokluman ağabey, yıllar yılı Kayseride erdemli bir kulluk yürüyüşü sergileme azminde olan ve aynı zamanda yazar olan Nezir Ergenç ağabey, çok okuyan bir ağabey hem eğitimci hem de yazar Erdal Bayraktar ağabey...

Ahmed Aydan Bekar kardeşimizin nikah şahitliğini yaptı Adem Özköse kardeşimiz. Mehmed Göktaş Hocamız ortama ve mekana uygun cümleler sunarak güzel bir konuşma yaptı.

Sofra başında bol muhabbet vardı; Suriye’den, İran’ın tavrından, mazlumlardan, duyarsızlardan, duyarlıların ne yapması gerektiğinden...

Aynı günün akşamı Merve Kolejinde konferans verdi Adem kardeşimiz. Konferans öncesi kardeşimize şakavarî “Üstad, bak Kayseride konuşmalarına dikkat et! Zira Suriye’ye gitmeden önce son konuşmanı burada yapmıştın.” sözlerime karşılık; O da “Yok canım, Allahın izniyle hiçbir şey olmaz. Hem Kayseriye geleceğimi öğrenenler ‘Oradan Suriye’ye mi geçeceksin(!)’ dediler.” cevabını vermişti. (Mart ayının üçünde Kayseride faaliyet gösteren rahmetli Zeki Soyak Hocanın vakfı olan Enderun Vakfında genç kardeşlerimiz Şehadet Programı yapmışlar ve Adem kardeşimizi de davet etmişlerdi. O programda Adem Özköse Suriye’ye dair çok şeyler anlatmıştı.)

İyi ki davete icabet edip gitmişim, diyebileceğim nadir güzellerin iştirak ettiği ve damağımda tadı taze duran bir buluşma oldu Mavi Marmara’da İsrail askerleri tarafından tâ ciğerlerine kurşun yeyip şimdi daha bir kuvvet bulmuş Ahmed Aydan Bekar kardeşimizin düğün merasımi.

Hiç yorum yok: